Karácsonyi almás, márványos kuglóf: fahéj, szegfűszeg teszi ünnepivé
Alma, dió és ünnepi fűszerek: az egyszerű kevert kuglófot könnyen ünnepi varázsolhatod.

almas-marvanyos-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kuglóf minden ünnepre tökéletes, karácsonyi változata illatos, omlós. Sok munka nincs vele, nem kell sem dagasztani, sem keleszteni. Az almától finom szaftos lesz a tészta, és napokig nem szárad ki. Márványozva még mutatósabb a süti. Tálaláskor megszórhatod porcukorral, vagy leöntheted mázzal.

Almás, márványos kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg mandula
  • 3 db alma
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Az almát reszeld le, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a szegfűszeggel. Habosítsd a kétféle cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat, a lisztes keveréket, a darált diót és a mandulát. Forgasd bele a reszelt almát úgy, hogy a massza állaga folyós maradjon. A felénél valamivel kevesebbet vegyél ki, és keverd hozzá a kakaót. 
 

A sima tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és a tetejére kanalazd a kakaós masszát. Villával kicsit keverd össze, azaz márványozd, majd told forró sütőbe. Süsd 170 fokon 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még süsd egy kicsit.

Ha újítanál az ünnepekre, süss régimódi, ellenállhatatlan almás zserbót

Ezt is szeretjük