Karácsonyi almás, márványos kuglóf: fahéj, szegfűszeg teszi ünnepivé
Alma, dió és ünnepi fűszerek: az egyszerű kevert kuglófot könnyen ünnepi varázsolhatod.
A kuglóf minden ünnepre tökéletes, karácsonyi változata illatos, omlós. Sok munka nincs vele, nem kell sem dagasztani, sem keleszteni. Az almától finom szaftos lesz a tészta, és napokig nem szárad ki. Márványozva még mutatósabb a süti. Tálaláskor megszórhatod porcukorral, vagy leöntheted mázzal.
Almás, márványos kuglóf
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg mandula
- 3 db alma
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
Elkészítés:
Az almát reszeld le, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a szegfűszeggel. Habosítsd a kétféle cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat, a lisztes keveréket, a darált diót és a mandulát. Forgasd bele a reszelt almát úgy, hogy a massza állaga folyós maradjon. A felénél valamivel kevesebbet vegyél ki, és keverd hozzá a kakaót.
A sima tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és a tetejére kanalazd a kakaós masszát. Villával kicsit keverd össze, azaz márványozd, majd told forró sütőbe. Süsd 170 fokon 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még süsd egy kicsit.
Ha újítanál az ünnepekre, süss régimódi, ellenállhatatlan almás zserbót!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció