Rusztikus, norvég almás-mandulás süti: mindig pillanatok alatt elfogy
A norvég almás-mandulás süti szemkápráztató desszert. Nem jelent nagyobb kihívást, mint összedobni egy kevert tésztát.

Rusztikus, norvég almás-mandulás süti: mindig pillanatok alatt elfogy
Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

Megváltozik a bőröd, ha ezt eszed: a tökmag olcsó, és tele van antioxidánsokkal »

Meghalt Karl Lagerfeld: a divat kevesebb lesz nélküle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Micsoda ízek találkoznak ebben az egyszerű desszertben! Gondosan tedd el az almás-mandulás süti receptjét, mert nagyon sokszor el fogod még készíteni a családnak. A tészta puha, a teteje ropogós. Tortaformában sütve még ünnepélyesebb. 

Almás-mandulás süti recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mandula
  • 2 db közepes alma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg az almákat, vágd ketté, távolítsd el a magházat, és szeleteld vagy karikázd fel. Szórd egy nagy tálba a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, tedd hozzá a vajat, és dolgozd jó habosra. Közben rakd hozzá a tojásokat. Mixeld a sütőport és a lisztet, majd dolgozd a masszába, végül öntsd hozzá a tejet, és azzal is jól kavard el.
 

Vegyél elő egy tortaformát, béleld ki sütőpapírral, és egyengesd el benne a tésztát, ízlésesen rakd ki az almakarikákkal. A tetejét hintsd meg a fahéj és a nádcukor keverékével, majd szépen oszlasd el rajta a mandulaforgácsot.

Told be forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ellenőrizd hústűvel vagy fogvájóval, hogy tényleg megsült-e. Szúrd a tésztába, ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütit. 

Ezt is szeretjük