Almás-mákos, hamis kuglóf: isteni, omlós édesség pár perc munkával
A nagyi is büszke lenne erre a kuglófra. Tele van mindenféle finomsággal, és nagyon puha.
A kuglóf mindig kapós, ha kevert tésztából készíted, egyszerű és elronthatatlan is. Az illatos almás, mákos, diós változat valódi, édes kényeztetés. Egy-egy szelet jól jön a csésze kávéd vagy teád mellé. Másnap, sőt, harmadnap is finom, és garantáltan nem szárad ki.

Almás-mákos kuglóf
Hozzávalók
- 4 db alma
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 3 evőkanál mák
- 3 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Az almát mosd meg, pucold meg, vágd kisebb darabokra, majd locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, habosítsd a cukorral és a vaníliával. Szitáld egy másik edénybe a lisztet, vegyítsd a sütőporral, a sóval, a darált dió felével és a mákkal. Forgasd a száraz mixet fakanállal a tojásos masszához. Végül az almát is dolgozd a tésztába.
Egy kuglófformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel, majd egyengesd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon körülbelül 50 percig. Ekkor végezz tűpróbát, azaz szúrj a kuglófba egy hegyes kést vagy hústűt. Ha üresen húzod ki, a süti elkészült. Amikor kihűl, vágd fel, és porcukorral, a maradék darált dióval megszórva kínáld.
