Almás-mákos, hamis kuglóf: isteni, omlós édesség pár perc munkával
A nagyi is büszke lenne erre a kuglófra. Tele van mindenféle finomsággal, és nagyon puha.

Almás-mákos, hamis kuglóf: isteni, omlós édesség pár perc munkával
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kuglóf mindig kapós, ha kevert tésztából készíted, egyszerű és elronthatatlan is. Az illatos almás, mákos, diós változat valódi, édes kényeztetés. Egy-egy szelet jól jön a csésze kávéd vagy teád mellé. Másnap, sőt, harmadnap is finom, és garantáltan nem szárad ki.  

Almás-mákos kuglóf

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 3 evőkanál mák
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, pucold meg, vágd kisebb darabokra, majd locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, habosítsd a cukorral és a vaníliával. Szitáld egy másik edénybe a lisztet, vegyítsd a sütőporral, a sóval, a darált dió felével és a mákkal. Forgasd a száraz mixet fakanállal a tojásos masszához. Végül az almát is dolgozd a tésztába. 
 

Egy kuglófformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel, majd egyengesd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon körülbelül 50 percig. Ekkor végezz tűpróbát, azaz szúrj a kuglófba egy hegyes kést vagy hústűt. Ha üresen húzod ki, a süti elkészült. Amikor kihűl, vágd fel, és porcukorral, a maradék darált dióval megszórva kínáld. 

Ezt is szeretjük