Almás-körtés pite omlós vajas tésztából: így bámulatosan szép lesz
Kívül-belül megújul az almás pite, körtével, vaníliás krémmel sütve mesés desszert, és a külseje sem a megszokott.

almas-kortes-pite-recept
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

Dúsabbnak mutatja a hajat és mindenkinek jól áll: a blunt bob a szezon kedvenc frizurája »

Ennyit számít a szemöldök és a smink: 7 színésznő, aki a ’90-es években másként festett »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha külön szereted az almás és a körtés pitét is, miért nem rakod egy sütibe mindkét gyümölcsöt? Érdemes egy kicsit a jól megszokott formán is változtatni, hisz sokkal mutatósabb lesz. A pite különlegessége, hogy a tetejét nem kell teljesen befedni a tésztával, hanem csábító minták kerülnek rá. Ehhez csak a szaggatókat kell elővenni. A krémkészítés sem bonyolult, hisz puding kerül a pitébe. Tálaláskor tejszínhabot is kínálhatsz hozzá, vagy mézet is csorgathatsz rá. 

Almás-körtés pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db alma
  • 1 db körte
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd össze a porcukorral és a csipet sóval. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd morzsold el vele. Amikor elég morzsalékos, tedd hozzá a tojást, és gyúrd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Formázz belőle cipót, csomagold folpack fóliába, és mehet a hűtőbe minimum fél órára.

 

Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd simára másfél deci tejjel és a cukorral. A többi tejet kezdd melegíteni, majd amikor elkezd forrni, öntsd bele a pudingos elegyet. Kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik.

 

Pihentetést követően a sütőt melegítsd elő, majd a tésztából vegyél le egy kisebb darabot. Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki a nagyobb részt négy-öt milliméter vékonyra, és igazgasd közepes méretű piteformába. Szurkáld meg villával több helyen. Öntsd rá a pudingot, majd rakd rá a szeletekre vágott körtét és almát úgy, hogy azok fedjék egymást, és szórd meg fahéjjal. A maradék tésztát szúrd ki tetszőleges formájú szaggatókkal, és rakd ízlésesen a gyümölcsökre. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. 
A karamellás-almás pite az angolok nagy kedvence. Ha megkóstolod, te is imádni fogod. 

Ezt is szeretjük