Almás, hagymás sült krumpli - Isteni köret a sütőből
Az almás, hagymás tepsis krumpli tökéletes köret, és nincs vele sok vesződség.

- 6 lépés, ami profi szintre emeli a nyári hajápolást: így előzd meg a töredezést és a szénaboglya-effektust »
- A 73 éves Vera Wang elképesztő módon viseli a merész darabokat: a 3 legextrémebb szettje az elmúlt évekből »
- Minden összeállítást feldob, fiatalítja és frissíti a megjelenést: így használd ki a fehér mágikus erejét nyáron »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Tedd változatossá kicsit a köretet is! Ezzel a nem mindennapi almás, hagymás tepsis krumplival bármilyen egyszerű húst ünnepivé varázsolhatsz. Akár önmagában is megállja a helyét, muszáj kipróbálnod!
Almás-hagymás krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 20 dkg sajt
- 3 alma
- 2 vöröshagyma
- 4 teáskanál só
- kakukkfű
- rozmaring
- olívaolaj
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, karikázd fel, és szeleteld fel vékonyan. Az almát és a hagymát is vágd karikákra. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és sorakoztasd bele a hozzávalókat, krumpli, alma, hagyma sorrendben. A tetejére is krumpli kerüljön. Szórd meg fűszerekkel, locsolj rá kevés olívaolajat. A tetejére tégy reszelt sajtot.
Rakd a tepsit előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Akkor jó, ha a krumpli puha. Ha túl gyorsan pirulna, tégy a tetejére egy fóliát. Amennyiben a krumpli túl öreg, elő is főzheted.


Még több recept