Mennyei, almás gyümölcskenyér: ettől a hozzávalótól még lágyabb a tészta
Ezúttal sem fogsz csalódni az egyszerű, kevert tésztában! Joghurttal, almával mennyei sütit készíthetsz.

Mennyei, almás gyümölcskenyér: ettől a hozzávalótól még lágyabb a tészta
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A 25 éves Palvin Barbi átformálja a testideált? – Így vált tinilányból gyönyörű nővé »

A szimpla póló sok lehetőséget tartogat idén: ultramenő stílusvariációk tavaszra »

69 éves és elbűvölően stílusos: Jessica Lange tudja, hogy kell viselni a feketét »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a muffint, akkor ezt az almás gyümölcskenyeret is imádni fogod. A tésztája nagyon hasonló, puha, csak a külseje más. A joghurttól még lágyabb lesz a süti. Percek alatt lekevered, viszont a sütési idő kicsit hosszadalmas. A tészta a lédús gyümölcs miatt nem fog kiszáradni, így előre is elkészítheted. Vaníliás öntettel vagy csokimázzal tovább fokozhatod az élvezetet. 

Almás gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 3 db közepes alma
  • 2.5 dl joghurt
  • 2 db tojás
  • 1.2 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 db citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, a magokat távolítsd el, vágd kisebb darabokra, locsold meg a citrom levével, és szórd meg fahéjjal. Szitáld egy tálba a lisztet, rakd hozzá a sütőport. A cukrot keverd ki a tojással, az olajjal, a joghurttal és a vaníliával. Amikor jó habos, forgasd hozzá a lisztet, és dolgozd simára a masszát.
 

A sütőformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, majd kanalazd bele a tésztát, abba pedig rakd az almadarabokat. Kicsit keverd össze villával. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Ha tűpróba során nem lesz ragacsos a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük