A legfinomabb almás, fahéjas gombóc, ahogy a nagyi is csinálja
Kóstoltad már az almás gombócot? Legalább olyan jó, mint a szilvás. Elkészíteni viszont egyszerűbb.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alma és a fahéj együtt mindig nyerő, ebben az ínycsiklandó desszertben különösen. A tésztát csak gyúrni kell, nyújtani nem. A lisztet búzadarával is helyettesítheted. Az almás gombócot porcukorral, tejföllel vagy fagyival kínáld.

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 70 dkg alma
  • 12 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál fahéj
  • fél citrom

Forgatáshoz

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg dióbél
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, hámozd meg, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, szórd meg fahéjjal. Keverd hozzá a cukrot, a tojást, a lisztet és egy csipet sót. Alaposan dolgozd össze, hogy jól formázható masszát kapj. Ha túl lágy, tégy még hozzá lisztet. Vizes kézzel formázz tetszőleges nagyságú gombócokat.

Vajon, kis lángon pirítsd aranybarnára a zsemlemorzsát, add hozzá az apróra vágott diót. Közben folyamatosan kevergesd. Vigyázz, mert hamar leég.
Egy nagy edényben tégy fel vizet forrni, facsard hozzá a citrom levét. Ha lobog, rakd bele a gombócokat, és vedd kisebbre a lángot. Várd meg, amíg feljönnek a víz tetejére, majd még egy-két percig főzd. Mielőtt kiszednéd a gombócokat, vágj egyet ketté. Ha nem ragacsos a tészta, szűrőkanállal vedd ki a vízből, csepegtesd le, és forgasd a pirított zsemlemorzsába.

Blog.hu ajánló