Ropogósra, fényesre sült egész csirke almával, gombával: fejedelmi fogás egyszerűen
Ehhez a sült csirkéhez nem kell semmi extra, mégis isteni lesz a végeredmény. A libazsírtól olyan szép, fényes a bőre.

almas-gombas-egesz-csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb családban a sült csirke nagy kedvenc. Az elkészítésének egyik legegyszerűbb és legjobb módja, ha egészben sütöd meg. Így jó kiadós, ránézésre is étvágygerjesztő, és szinte nincs is vele munka. Érdemes mellé zöldségeket és gyümölcsöket pakolni. Isteni, ahogy átveszik a fűszerek ízét. Mielőtt felvágnád, pihentesd legalább 10 percig. 

Almás, gombás egész csirke

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész csirke
  • 25 dkg gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál kacsazsír
  • 2 db paradicsom
  • 2 db alma
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd szárazra. Kívül-belül sózd be, szórd meg borssal, majd kend be kacsazsírral. A csirke pocakjába tedd a citromot, a fokhagymagerezdeket, és kötözd össze a lábát. Fektesd zsiradékkal kikent tepsibe, és rendezd mellé az almákat, az alaposan megmosott gombákat és a feldarabolt paradicsomot. Önts a hús alá kevés vizet, és fedd le fóliával.  

Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd szép pirosra bő egy, másfél óra alatt. Közben forgasd és locsolgasd a húst. A vége felé szedd le a fóliát, hogy szépen megpiruljon. 
A sült csirke szerelmeseinek az írós pácban érlelt fokhagymás sült csirkecombok is biztos, hogy nagy kedvenceik lesznek. 

Ezt is szeretjük