Omlós almás-fahéjas pite muffinformában sütve: régi kedvenc, új forma
Az íze nem, csak a formája változik! Készítsd az almás pitét legközelebb muffinsütőben, és még ellenállhatatlanabb lesz.

mini-almas-pite
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a süti tényleg különleges kombináció: egyszerre muffin és pite. Ahhoz, hogy a tésztája omlós legyen, hideg vajjal dolgozz, és gyorsan gyúrd össze, hogy ne olvadjon meg a kezedtől. A tetejét rácsozhatod, de akár be is fedheted az egészet tésztával.

Almás-fahéjas pite muffinformában

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 80 dkg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé

A tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a csipet sót, reszeld hozzá nagyobb lyukú reszelőn a hideg vajat, és morzsold össze. Tedd hozzá a kétféle cukrot és egy-két evőkanál hideg vizet. Gyúrd össze, rugalmas tésztát kell kapnod. Formázz belőle gombócot, és letakarva tedd a hűtőbe fél órára. 
Közben az almát reszeld le, locsold meg a citromlével, keverd hozzá a kétféle cukrot és a fahéjat. 
 

Pihentetés után a tésztát vedd ketté kétharmad-egyharmad arányban, és nyújtsd ki a tésztát. Nagyobb, kör alakú kiszúróval szaggasd ki, és béleld ki a tésztával a vajjal kikent muffinsütő mélyedéseit úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Ha nincs megfelelő méretű kiszúród, rajzolj körbe egy nagyobb poharat vagy egy kistányért.

Villával szurkáld meg, majd oszd el benne az almás tölteléket. A maradék tésztát is nyújtsd ki. Vághatsz belőle rácsokat, kiszaggathatod, és kedvedre formázhatod. Helyezd a töltelékre. A sütik tetejét kend meg felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. 
körtés-diós morzsasütit szintén érdemes kipróbálnod, még talán a piténél is egyszerűbb. 

Ezt is szeretjük