30 perces almás, diós zabpelyhes keksz, ami szétomlik a szádban
Süss dupla adag kekszet, és akkor lesz mire rájárni egy ideig, ha édességre vágysz!

almas-dios-zabkeksz
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Házi mitesszereltávolító maszk rém egyszerűen: kitisztítja a pórusokat és lehúzza a gyulladást »

Hópihés és csillogó manikűrök téli esküvőre: rövid körmökön is csodaszépek »

Több mint 100 kiló, de irtó nőies: alma alkatával is magáénak érzi a divatot a duci blogger »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zabpelyhes keksz almával és dióval gyorsan összeállítható süti. Egyszerre lesz omlós, és a diónak, valamint a zabpehelynek köszönhetően roppanós. Kiváló reggelire vagy tízóraira, magas a rosttartalma, ez kedvez az emésztésnek. Hagyd a kekszeket a tepsiben kihűlni, mert melegen nagyon törnek.

Almás, diós zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg dió
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg méz
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 db alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, hámozd meg, és reszeld egy tálba. A zabpehelylisztet keverd el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat, a mézet és a csokit olvaszd össze vízgőz felett, majd forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd csomómentesre.

A tésztából formázz diónagyságú golyókat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tenyereddel vagy egy kanállal kicsit lapítsd el, és szórd meg kis darabokra vágott dióval. Told a sütőbe, és 175 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. 
A zabpelyhes-áfonyás muffin is mennyei, és még méregetni sem kell. 

Ezt is szeretjük