30 perces almás, diós zabpelyhes keksz, ami szétomlik a szádban
Süss dupla adag kekszet, és akkor lesz mire rájárni egy ideig, ha édességre vágysz!

- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »
- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A zabpelyhes keksz almával és dióval gyorsan összeállítható süti. Egyszerre lesz omlós, és a diónak, valamint a zabpehelynek köszönhetően roppanós. Kiváló reggelire vagy tízóraira, magas a rosttartalma, ez kedvez az emésztésnek. Hagyd a kekszeket a tepsiben kihűlni, mert melegen nagyon törnek.
Almás, diós zabpelyhes keksz
Hozzávalók
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg dió
- 15 dkg vaj
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg méz
- 10 dkg étcsoki
- 1 db alma
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 0.5 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az almát mosd meg, hámozd meg, és reszeld egy tálba. A zabpehelylisztet keverd el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat, a mézet és a csokit olvaszd össze vízgőz felett, majd forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd csomómentesre.
A tésztából formázz diónagyságú golyókat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tenyereddel vagy egy kanállal kicsit lapítsd el, és szórd meg kis darabokra vágott dióval. Told a sütőbe, és 175 fokon süsd meg 10-15 perc alatt.
A zabpelyhes-áfonyás muffin is mennyei, és még méregetni sem kell.
Még több recept