Almás-diós rakott palacsinta
Tökéletes, lágy tészta pompás gyümölcsös szósszal
A palacsinta az almás-diós töltelékkel még ellenállhatatlanabb.

Almás-diós rakott palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne érd be mindig a lekváros és a túrós palacsintával, gazdagítsd a receptgyűjteményedet a réteges almás-diós változattal. Ez az édesség szinte bármilyen tortával versenyre kelhet. Ha követed a receptet, a tészta is tökéletes lesz.

Almás-diós rakott palacsinta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • fél citrom héja
  • csipet só

A töltelékhez

  • 20 dkg dió
  • 4 alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • fél citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához keverd simára a tejet a tojásokkal, a cukorral, a sóval, a reszelt citromhéjjal és a liszttel. Fokozatosan öntsd hozzá a szódát. Dolgozd a masszát csomómentesre, végül az olajat is keverd hozzá. Takard le, és hagyd pihenni 20-30 percig. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat a szokásos módon.

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, majd vágd kisebb darabokra. Facsard hozzá a citrom levét, add hozzá a fahéjat, és közepes lángon párold addig, amíg el nem fő a leve. Ha kell, cukrot is rakhatsz hozzá. Rétegezd a palacsintákat, közben mindegyikre kenj almaszószt, és szórd meg dióval. A tetejét díszítheted csokival, tejszínnel, vagy amivel csak szeretnéd.

Ezt is szeretjük