Illatos almás-diós kuglóf
Magas lesz, és sokáig puha marad
Ezt az almás-diós kuglófot nem kell keleszteni, így egyáltalán nincs vele macera. A siker viszont biztos.

Illatos almás-diós kuglóf
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az elronthatatlan almás-diós kuglóf mindenki napját feldobja. Reggelire ugyanolyan tökéletes, mint ebéd utáni desszertnek. A könnyű, kevert tésztába rakhatsz még csokit, mazsolát, kandírozott gyümölcsöket. A mesés, ízekben gazdag süti rajtad sem fog ki.

Almás-diós kuglóf

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 3 alma
  • 3 tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, és reszeld le. Dolgozd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat, a vaníliás cukrot és a fahéjat. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával, majd forgasd a tojásos masszához. Rakd hozzá a nagyobb darabokra vágott diót, végül óvatosan, több részletben mehet hozzá az alma is. Ne lepődj meg, ha a tészta kicsit folyós marad.

A masszát öntsd kivajazott, liszttel megszórt kuglófformába. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e már. Ha a kuglófba szúrt tűre vagy hegyes késre nem ragad rá a tészta, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben tedd még vissza néhány percre. A kész desszertet porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük