Puha almás, diós kevert süti: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
Ha biztosra akarsz menni, az almás kevert süti telitalálat. Dióval és fahéjjal mennyei őszi desszert.

almas-fahejas-kevert-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az egyszerű süti megunhatatlan: az alma, a fahéj és a dió kombinációja csodás. A tészta finom puha, gyorsan összedobható, és a lédús gyümölcsnek, valamint az olajnak köszönhetően napokig tökéletes állagú marad. A méricskéléssel sem megy el sok időd, mert egy 2,5 decis bögre is tökéletes hozzá. 

Almás, diós kevert süti

Hozzávalók

  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 4 darab alma
  • 0.5 bögre olaj
  • 0.5 bögre tej
  • 10 dkg dió
  • 3 darab tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, reszeld le, és locsold meg kevés citromlével. A tojásokat üsd egy tálba, keverd szinte habosra a cukorral, majd részletekben öntsd hozzá az olajat és a tejet. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a fahéjjal, a sütőporral és a darált dióval, forgasd össze a tojásos keverékkel, végül pedig dolgozd össze az almával. 
Simítsd a homogén masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Végezz tűpróbát, azaz szúrj a tésztába egy hegyes konyhai eszközt. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. 
A fordított almás pitének sem lehet ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak. 

Legyen mesés a közösen töltött idő!

Akár egy hétköznapi társasozásra, fénykép nézegetésre készülsz, akár egy nagyobb ünnepre, ahol összegyűlik a család apraja-nagyja, a Detki Mese mézes linzerekkel megkoronázhatod  az összejöveteleket! Az ikonikus Detki finomságok négyféle ízesítésben elérhetőek, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Kattints és tudj meg többet, vagy készítsd el receptjeink egyikét!

Promóció

Ezt is szeretjük