Puha almás, diós kevert süti: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
Ha biztosra akarsz menni, az almás kevert süti telitalálat. Dióval és fahéjjal mennyei őszi desszert.
![Almás, diós kevert süti](https://kep.index.hu/1/0/4034/40341/403418/40341885_3707e6dc93f7244952bbba296f430d0e_wm.jpg)
Ez az egyszerű süti megunhatatlan: az alma, a fahéj és a dió kombinációja csodás. A tészta finom puha, gyorsan összedobható, és a lédús gyümölcsnek, valamint az olajnak köszönhetően napokig tökéletes állagú marad. A méricskéléssel sem megy el sok időd, mert egy 2,5 decis bögre is tökéletes hozzá.
Almás, diós kevert süti
Hozzávalók
- 1.5 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 4 darab alma
- 0.5 bögre olaj
- 0.5 bögre tej
- 10 dkg dió
- 3 darab tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, reszeld le, és locsold meg kevés citromlével. A tojásokat üsd egy tálba, keverd szinte habosra a cukorral, majd részletekben öntsd hozzá az olajat és a tejet. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a fahéjjal, a sütőporral és a darált dióval, forgasd össze a tojásos keverékkel, végül pedig dolgozd össze az almával.
Simítsd a homogén masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Végezz tűpróbát, azaz szúrj a tésztába egy hegyes konyhai eszközt. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.
A fordított almás pitének sem lehet ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak.
Még több recept