Almás-diós kevert süti vastag karamellréteggel - Senki sem áll meg egy szeletnél
Dobd fel a megszokott almás-diós kevert sütit lágy karamellkrémmel!

Almás-diós kevert süti vastag karamellréteggel - Senki sem áll meg egy szeletnél
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha túl fáradtnak érzed magad az egész napos hajtás után, ezt a sütit akkor is lesz erőd és időd kivitelezni. A pofonegyszerű, de nagyon ízletes almás-diós kevertet igazán ünnepivé teheted, ha mennyei karamellkrémmel is leöntöd. Olyan finom, hogy senki sem bírja abbahagyni.

Hozzávalók 24 szelethez:

Tésztához

  • 3 db alma
  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre cukor
  • 0.5 bögre dió
  • 4 db tojás
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 dl olaj

Karamelles réteghez

  • 30 dkg cukor
  • 5 cl víz
  • 7 dkg vaj
  • 2.5 dl habtejszín

Tetejére

  • dió
Recept idők

Elkészítés:

Az almát reszeld le, és szórd meg fahéjjal. Egy tálban vegyítsd a kis darabokra vágott diót, a lisztet és a szódabikarbónát. Üsd egy másik edénybe a tojást, add hozzá a cukrot és az olajat, majd forgasd hozzá a száraz hozzávalókat. Végül tedd hozzá a kicsavart almát, és dolgozd össze a masszát.
 

Egyengesd kivajazott-lisztezett tepsibe, majd tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát, tehát szúrj a tésztába egy tűt vagy kést. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
 

A karamelles réteghez a cukrot szórd egy lábosba, és öntsd hozzá a vizet. Kis lángon melegítsd össze, közben többször rázogasd meg az edényt. Amikor már szép aranybarna, add hozzá a vajat és a langyos tejszínt. Kevergesd addig, amíg sima nem lesz. Húzd le a tűzről, ha kicsit hűl, öntsd a tésztára. Pihentesd egy-két órát, majd kockára vágva tálald - a tetejét díszítsd dióval.

Blog.hu ajánló