Almás, diós kevert süti: 10 perc munka, a többit a sütő végzi
Egy igazi házias, nagyiféle süti, amit elrontani képtelenség, puha, az íze pedig csodás.
Az almához akkor is könnyen hozzájuthatsz, amikor télen nincs sokféle idénygyümölcs a boltok polcain, és a legkülönbözőbb sütikbe is bátran használhatod. A legegyszerűbb, ha kevert tésztát sütsz vele. Fahéjjal még finomabb, de a puha sütit a roppanós dió is feldobja. Villámgyorsan összeállítod a tésztát, ami még napok múlva is tökéletes lesz.
Almás, diós kevert süti
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 3 db alma
- 3 db tojás
- 2 dl olaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az almát reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól, szinte fehéredésig a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá az olajat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a diót és a sütőport, majd az almával felváltva forgasd a tésztába.
A masszát töltsd vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába, és 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd a formában kihűlni, majd szórd meg porcukorral, és vágd fel tetszés szerint.
Ha szeretnél újítani, próbáld ki a különleges almás zserbót! A tésztája ugyanolyan, mint a klasszikus zserbóé.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció