Almás, diós kevert süti: 10 perc munka, a többit a sütő végzi
Egy igazi házias, nagyiféle süti, amit elrontani képtelenség, puha, az íze pedig csodás.

almas-dios-kevert-reci
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Színes francia manikűr, amit otthon is elkészíthetsz: semmi különleges nem kell hozzá »

Egyszerű, mitesszereltávolító maszk házilag: csak 1 hozzávaló kell hozzá »

Lezser elegancia és nőiesség: Audrey Hepburn stílusa máig halhatatlan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almához akkor is könnyen hozzájuthatsz, amikor télen nincs sokféle idénygyümölcs a boltok polcain, és a legkülönbözőbb sütikbe is bátran használhatod. A legegyszerűbb, ha kevert tésztát sütsz vele. Fahéjjal még finomabb, de a puha sütit a roppanós dió is feldobja. Villámgyorsan összeállítod a tésztát, ami még napok múlva is tökéletes lesz. 

Almás, diós kevert süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 3 db alma
  • 3 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almát reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól, szinte fehéredésig a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá az olajat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a diót és a sütőport, majd az almával felváltva forgasd a tésztába.

A masszát töltsd vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába, és 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd a formában kihűlni, majd szórd meg porcukorral, és vágd fel tetszés szerint. 
Ha szeretnél újítani, próbáld ki a különleges almás zserbót! A tésztája ugyanolyan, mint a klasszikus zserbóé. 

Ezt is szeretjük