Almás, diós kevert süti isteni csokimázzal - Nagyon puha és hihetetlenül finom

Ezt az egyszerű édességet a csoki, a dió és az alma extrává teszi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almás, diós kevert gazdag ízvilágú, kétbalkezesek számára is egyszerűen elkészíthető desszert. Érdemes rögtön két tepsivel sütni, hogy neked is maradjon. A belekerülő gyümölcstől biztosan nem lesz száraz.

15773525 bede4a7a84338e70ee55c2a1746fb3c5 wm

Almás, diós kevert

Hozzávalók 20 szelethez

A tésztához

  • 3 alma
  • 18 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 5 evőkanál tej
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • csipet só

A mázhoz

  • 20 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, reszeld le, majd a citrom frissen facsart levével locsold meg. Vegyítsd a diót, a lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport. Rakd egy tálba a cukrot, a vajat, a tojásokat, a tejet, a citrom reszelt héját, és gépi habverővel jól keverd össze. Forgasd hozzá a lisztes elegyet, és óvatosan dolgozd homogénné a tésztát.

Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el. Rakd forró sütőbe, majd 175 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, győződj meg arról, hogy elkészült-e. Szúrj a tésztába egy hegyes kést, és ha üresen húzod ki, biztosan átsült. Ha tapad hozzá massza, tedd még vissza a sütőbe. A csokimázhoz a vajat és a csokit vízgőz felett olvaszd össze, majd kend a kihűlt tésztára.

15773529 dde5fdcd7a2a5e6e0f930c724bedd17d wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük