Almás, diós kevert süti isteni csokimázzal - Nagyon puha és hihetetlenül finom
Ezt az egyszerű édességet a csoki, a dió és az alma extrává teszi.
Az almás, diós kevert gazdag ízvilágú, kétbalkezesek számára is egyszerűen elkészíthető desszert. Érdemes rögtön két tepsivel sütni, hogy neked is maradjon. A belekerülő gyümölcstől biztosan nem lesz száraz.
Almás, diós kevert
Hozzávalók 20 szelethez
A tésztához
- 3 alma
- 18 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 10 dkg dió
- 5 evőkanál tej
- 3 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 citrom
- csipet só
A mázhoz
- 20 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, reszeld le, majd a citrom frissen facsart levével locsold meg. Vegyítsd a diót, a lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport. Rakd egy tálba a cukrot, a vajat, a tojásokat, a tejet, a citrom reszelt héját, és gépi habverővel jól keverd össze. Forgasd hozzá a lisztes elegyet, és óvatosan dolgozd homogénné a tésztát.
Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el. Rakd forró sütőbe, majd 175 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, győződj meg arról, hogy elkészült-e. Szúrj a tésztába egy hegyes kést, és ha üresen húzod ki, biztosan átsült. Ha tapad hozzá massza, tedd még vissza a sütőbe. A csokimázhoz a vajat és a csokit vízgőz felett olvaszd össze, majd kend a kihűlt tésztára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció