Almás-diós hajtogatott pite - A tészta omlós, a töltelék szinte krémes
Újíts kicsit a hagyományos almás pitén, készítsd el a franciák kedvencét, hajtogatva, dióval megszórva.

Almás-diós hajtogatott pite - A tészta omlós, a töltelék szinte krémes
Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a trükköt vesd be a cipőfűzővel: megváltozik tőle az egész szetted »

Bőrpuhító, házi fürdőgolyó tejporból: a kényeztető fürdő legfontosabb kelléke »

Hogyan viseld a leggings-t, hogy sikkes legyen? 6 divatos szettet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás-diós hajtogatott pite tésztája könnyű, a töltelék finom, fűszeres. Annál omlósabb lesz, minél gyorsabban állítod össze. Figyelj, hogy a sütibe kerülő vaj és a víz is hideg legyen. Ebből a mennyiségből két nagyobb vagy négy kisebb pitét készíthetsz. Langyosan a legfinomabb.

Almás-diós hajtogatott pite

Hozzávalók 4 darabhoz:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 8 dkg cukor
  • 4 db alma
  • 6 dkg dió
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál fahéj

Kenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a csipet sóval, és morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A tejfölt kanalanként rakd hozzá, mert lehet, hogy nem kell mind a tésztához. Csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe legalább 30 percre.
 

Közben készítsd el a tölteléket. Az apróra vágott diót egy teflonserpenyőben, állandóan kevergetve pörköld aranybarnára, majd hűtsd ki. Az almát pucold meg, darabold gerezdekre, és locsold meg a citromlével.


A tésztát vedd ki a hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsd ki jó vékonyra. Vágj belőle négy kisebb vagy két nagyobb kört. Mindegyikre rakj almát, szórd meg dióval, fahéjjal és cukorral. Az üresen maradt részt hajtogasd fel a töltelékre. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és rakd bele a pitéket. Kend le a villával felvert egész tojással. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 25-30 percig, hogy szép aranybarna legyen a tészta.

Ezt is szeretjük