Almás-diós hajtogatott pite - A tészta omlós, a töltelék szinte krémes

Újíts kicsit a hagyományos almás pitén, készítsd el a franciák kedvencét, hajtogatva, dióval megszórva.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almás-diós hajtogatott pite tésztája könnyű, a töltelék finom, fűszeres. Annál omlósabb lesz, minél gyorsabban állítod össze. Figyelj, hogy a sütibe kerülő vaj és a víz is hideg legyen. Ebből a mennyiségből két nagyobb vagy négy kisebb pitét készíthetsz. Langyosan a legfinomabb.

almas-dios-hajtogatott-pite

Almás-diós hajtogatott pite

Hozzávalók 4 darabhoz

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 8 dkg cukor
  • 4 db alma
  • 6 dkg dió
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál fahéj

Kenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a csipet sóval, és morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A tejfölt kanalanként rakd hozzá, mert lehet, hogy nem kell mind a tésztához. Csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe legalább 30 percre.
 

Közben készítsd el a tölteléket. Az apróra vágott diót egy teflonserpenyőben, állandóan kevergetve pörköld aranybarnára, majd hűtsd ki. Az almát pucold meg, darabold gerezdekre, és locsold meg a citromlével.


A tésztát vedd ki a hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsd ki jó vékonyra. Vágj belőle négy kisebb vagy két nagyobb kört. Mindegyikre rakj almát, szórd meg dióval, fahéjjal és cukorral. Az üresen maradt részt hajtogasd fel a töltelékre. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és rakd bele a pitéket. Kend le a villával felvert egész tojással. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 25-30 percig, hogy szép aranybarna legyen a tészta.

almas-dios-hajtogatott-pite-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük