Almás-diós hajtogatott pite - A tészta omlós, a töltelék szinte krémes
Újíts kicsit a hagyományos almás pitén, készítsd el a franciák kedvencét, hajtogatva, dióval megszórva.
Az almás-diós hajtogatott pite tésztája könnyű, a töltelék finom, fűszeres. Annál omlósabb lesz, minél gyorsabban állítod össze. Figyelj, hogy a sütibe kerülő vaj és a víz is hideg legyen. Ebből a mennyiségből két nagyobb vagy négy kisebb pitét készíthetsz. Langyosan a legfinomabb.
Almás-diós hajtogatott pite
Hozzávalók 4 darabhoz
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Töltelékhez
- 8 dkg cukor
- 4 db alma
- 6 dkg dió
- 1 db citrom
- 1 teáskanál fahéj
Kenéshez
- 1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a csipet sóval, és morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A tejfölt kanalanként rakd hozzá, mert lehet, hogy nem kell mind a tésztához. Csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe legalább 30 percre.
Közben készítsd el a tölteléket. Az apróra vágott diót egy teflonserpenyőben, állandóan kevergetve pörköld aranybarnára, majd hűtsd ki. Az almát pucold meg, darabold gerezdekre, és locsold meg a citromlével.
A tésztát vedd ki a hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsd ki jó vékonyra. Vágj belőle négy kisebb vagy két nagyobb kört. Mindegyikre rakj almát, szórd meg dióval, fahéjjal és cukorral. Az üresen maradt részt hajtogasd fel a töltelékre. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és rakd bele a pitéket. Kend le a villával felvert egész tojással. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 25-30 percig, hogy szép aranybarna legyen a tészta.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció