Régimódi almás béles bevált családi recept szerint - Ettől a hozzávalótól még jobb a tészta
Ebből az almás bélesből nincs kispórolva az alapanyag. A nagyi sem csinálna finomabbat.

Régimódi almás béles bevált családi recept szerint - Ettől a hozzávalótól még jobb a tészta
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem tudsz ellenállni az almás sütiknek, ezt a fantasztikusan puha, fűszeres töltelékű bélest biztosan imádni fogod. Megunhatatlan, és viszonylag hamar elkészül. Általában szinte minden hozzávalót mindig megtalálsz otthon. Az almatöltelék alá tehetsz darált diót is. A tészta a tejföltől még finomabb, omlósabb lesz.

Hozzávalók 30 szelethez:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojássárgája

Töltelékhez

  • 1.5 kg alma
  • 5 evőkanál cukor
  • 0.5 db citrom
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 rúd vanília

Tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő és mérj ki mindent. Az almát mosd meg, hámozd meg, és reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra. Keverd össze a vaníliarúd kikapart belsejével, a cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval és a fél citromból nyert lével. Amíg a tésztát összeállítod, összeérnek az ízek.
 

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, morzsold össze a vajjal, majd a cukorral, a tojássárgájával és a tejföllel gyúrd rugalmas tésztává. Letakarva tedd a hűtőbe, és pihentesd hidegen 15-20 percig. Ezt követően a tészta felét nyújtsd fél centis lappá, és bélelj ki vele egy közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsit. Egyengesd rá az almás tölteléket. A tészta másik felét is nyújtsd ki, és fedd be az egészet a tésztával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük