Régimódi almás béles bevált családi recept szerint - Ettől a hozzávalótól még jobb a tészta

Ebből az almás bélesből nincs kispórolva az alapanyag. A nagyi sem csinálna finomabbat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem tudsz ellenállni az almás sütiknek, ezt a fantasztikusan puha, fűszeres töltelékű bélest biztosan imádni fogod. Megunhatatlan, és viszonylag hamar elkészül. Általában szinte minden hozzávalót mindig megtalálsz otthon. Az almatöltelék alá tehetsz darált diót is. A tészta a tejföltől még finomabb, omlósabb lesz.

almas-beles

Almás béles recept

Hozzávalók 30 szelethez

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojássárgája

Töltelékhez

  • 1.5 kg alma
  • 5 evőkanál cukor
  • 0.5 db citrom
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 rúd vanília

Tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő és mérj ki mindent. Az almát mosd meg, hámozd meg, és reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra. Keverd össze a vaníliarúd kikapart belsejével, a cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval és a fél citromból nyert lével. Amíg a tésztát összeállítod, összeérnek az ízek.
 

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, morzsold össze a vajjal, majd a cukorral, a tojássárgájával és a tejföllel gyúrd rugalmas tésztává. Letakarva tedd a hűtőbe, és pihentesd hidegen 15-20 percig. Ezt követően a tészta felét nyújtsd fél centis lappá, és bélelj ki vele egy közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsit. Egyengesd rá az almás tölteléket. A tészta másik felét is nyújtsd ki, és fedd be az egészet a tésztával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.

almas-beles-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük