Régimódi almás béles bevált családi recept szerint - Ettől a hozzávalótól még jobb a tészta
Ebből az almás bélesből nincs kispórolva az alapanyag. A nagyi sem csinálna finomabbat.
Ha nem tudsz ellenállni az almás sütiknek, ezt a fantasztikusan puha, fűszeres töltelékű bélest biztosan imádni fogod. Megunhatatlan, és viszonylag hamar elkészül. Általában szinte minden hozzávalót mindig megtalálsz otthon. Az almatöltelék alá tehetsz darált diót is. A tészta a tejföltől még finomabb, omlósabb lesz.
Almás béles recept
Hozzávalók 30 szelethez
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 6 dkg kristálycukor
- 1 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 db tojássárgája
Töltelékhez
- 1.5 kg alma
- 5 evőkanál cukor
- 0.5 db citrom
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 teáskanál fahéj
- 1 rúd vanília
Tetejére
- 1 db tojás
Elkészítés:
Készíts elő és mérj ki mindent. Az almát mosd meg, hámozd meg, és reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra. Keverd össze a vaníliarúd kikapart belsejével, a cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval és a fél citromból nyert lével. Amíg a tésztát összeállítod, összeérnek az ízek.
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, morzsold össze a vajjal, majd a cukorral, a tojássárgájával és a tejföllel gyúrd rugalmas tésztává. Letakarva tedd a hűtőbe, és pihentesd hidegen 15-20 percig. Ezt követően a tészta felét nyújtsd fél centis lappá, és bélelj ki vele egy közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsit. Egyengesd rá az almás tölteléket. A tészta másik felét is nyújtsd ki, és fedd be az egészet a tésztával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció