Szuperfinom almarózsatorta - Sokkal egyszerűbb, mint az elsőre látszik
Ilyen mesés almatortát még nem sütöttél: gyönyörű, krémes, omlós, és az íze is fantasztikus.

Szuperfinom almarózsatorta - Sokkal egyszerűbb, mint az elsőre látszik
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almarózsatorta alapja omlós pitetészta, amit a vaníliás krém még finomabbá, az egyszerűen elkészíthető almarózsák pedig mutatóssá tesznek. Az alapot a lehető leggyorsabban állítsd össze. Különleges alkalmakkor is bátran az asztalra teheted, mindenkit lenyűgözöl vele. Ha az almaszeletek könnyen törnek, főzd őket pár percig citromos vízben.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 teáskanál víz
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db alma
  • fahéj

Krémhez

  • 8 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a darabokra vágott, hideg vajjal. Gyorsan dolgozz, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezed melegétől. Add hozzá a cukrot, a tojássárgáját, a sót, a vaníliát és két-három teáskanál hideg vizet. Amint összeáll, csomagold be, és tedd a hűtőbe 30 percre. Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd fél centi vastagra, majd igazgasd vajjal kikent piteformába úgy, hogy az oldalára is jusson. Süsd 180 fokos sütőben 10 percig. 


A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a tojássárgáját, a vaníliát, a cukrot és a lisztet. Kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd hűtsd ki. Az almát mosd meg jó alaposan, és zöldséghámozóval vágj belőle körkörösen hosszú, hajszálvékony csíkokat. Szórd meg fahéjjal, majd tekerd fel, így lesz rózsaszerű formája. 

Öntsd a krémet az elősütött tésztára, és rakd bele a rózsákat, szorosan egymás mellé. Tedd a sütőbe, és süsd még 10 percig. Amikor az alma széle elkezd pirulni, vedd ki, majd várd meg, míg kihűl.

Blog.hu ajánló