Így készül a tökéletes almarózsa
Az almarózsa amilyen mutatós, olyan finom. Minden alkalomra tökéletes, és biztos siker forrása.
Ha szeretnél egy igazán különleges, tetszetős sütivel kirukkolni, válaszd az almarózsát! Néhány hozzávalóból fél óra alatt mesés desszertet készíthetsz. A legjobb, ha piros héjú, kicsit savanykás almát használsz. Vigyázz, mert nagyon hasonlít az igazi rózsára!
Almarózsa
Hozzávalók 8 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 3 alma
- 3 evőkanál kristálycukor
- 5 dkg vaj
- őrölt fahéj
- fél citrom
Elkészítés:
Az almákat vágd félbe, magozd ki, és szeleteld fel nagyon vékonyan. Fél citrommal locsold meg, majd tedd fel annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi a gyümölcsöt. Szórj hozzá három evőkanál cukrot és két teáskanál fahéjat. Főzd körülbelül két percig az almákat, majd óvatosan szedd ki őket, és csepegtesd le.
A leveles tésztát nyújtsd ki, kend meg kevés olvasztott vajjal, szórd meg ízlés szerint kristálycukor és fahéj keverékével, majd sodrófával kicsit gyúrd a tésztába. Ezután pizzaszeletelővel vágd kétujjnyi csíkokra, az almákat pedig pakold végig rajtuk úgy, hogy a gyümölcsszeletek fedjék egymást, de lógjanak is ki egy picit. A végüket nyomkodd meg. Rakd a tésztarózsákat muffinsütő mélyedéseibe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Ha szép pirosak, szedd ki a sütőből, majd forrón szórd meg porcukorral.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció