Így készül a tökéletes almarózsa
El sem hiszed, milyen egyszerű
Az almarózsa amilyen mutatós, olyan finom. Minden alkalomra tökéletes, és biztos siker forrása.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél egy igazán különleges, tetszetős sütivel kirukkolni, válaszd az almarózsát! Néhány hozzávalóból fél óra alatt mesés desszertet készíthetsz. A legjobb, ha piros héjú, kicsit sa­vany­kás al­má­t használsz. Vigyázz, mert nagyon hasonlít az igazi rózsára!

Almarózsa

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 alma
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fahéj
  • fél citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat vágd félbe, magozd ki, és szeleteld fel nagyon vékonyan. Fél citrommal locsold meg, majd tedd fel annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi a gyümölcsöt. Szórj hozzá három evőkanál cukrot és két teáskanál fahéjat. Főzd körülbelül két percig az almákat, majd óvatosan szedd ki őket, és csepegtesd le.

A leveles tésztát nyújtsd ki, kend meg kevés olvasztott vajjal, szórd meg ízlés szerint kristálycukor és fahéj keverékével, majd sodrófával kicsit gyúrd a tésztába. Ezután pizzaszeletelővel vágd kétujjnyi csíkokra, az almákat pedig pakold végig rajtuk úgy, hogy a gyümölcsszeletek fedjék egymást, de lógjanak is ki egy picit. A végüket nyomkodd meg. Rakd a tésztarózsákat muffinsütő mélyedéseibe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Ha szép pirosak, szedd ki a sütőből, majd forrón szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük