Így készül a tökéletes almarózsa
El sem hiszed, milyen egyszerű
Az almarózsa amilyen mutatós, olyan finom. Minden alkalomra tökéletes, és biztos siker forrása.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnél egy igazán különleges, tetszetős sütivel kirukkolni, válaszd az almarózsát! Néhány hozzávalóból fél óra alatt mesés desszertet készíthetsz. A legjobb, ha piros héjú, kicsit sa­vany­kás al­má­t használsz. Vigyázz, mert nagyon hasonlít az igazi rózsára!

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 alma
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fahéj
  • fél citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat vágd félbe, magozd ki, és szeleteld fel nagyon vékonyan. Fél citrommal locsold meg, majd tedd fel annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi a gyümölcsöt. Szórj hozzá három evőkanál cukrot és két teáskanál fahéjat. Főzd körülbelül két percig az almákat, majd óvatosan szedd ki őket, és csepegtesd le.

A leveles tésztát nyújtsd ki, kend meg kevés olvasztott vajjal, szórd meg ízlés szerint kristálycukor és fahéj keverékével, majd sodrófával kicsit gyúrd a tésztába. Ezután pizzaszeletelővel vágd kétujjnyi csíkokra, az almákat pedig pakold végig rajtuk úgy, hogy a gyümölcsszeletek fedjék egymást, de lógjanak is ki egy picit. A végüket nyomkodd meg. Rakd a tésztarózsákat muffinsütő mélyedéseibe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Ha szép pirosak, szedd ki a sütőből, majd forrón szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük