Fahéjas gluténmentes almapalacsinta

Egy desszert, amit mindenki imádni fog

Ezzel a mennyei almapalacsintával bármikor kényeztetheted magad!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az almát minden formában szereted, akkor ez a te recepted. Zamatos, és olyan illatos, hogy már sütés közben nagyokat nyelsz. Fahéjas porcukorral megszórva, csokiöntettel, fagyival is nagyszerű. A kissé savanykás nyári almából is nagyon finom.

15781925 af2af6e8bd87a436c9f6f6e50ecb3894 wm

Almapalacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 5 alma
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 citrom
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Facsard rá a citrom levét. Keverd hozzá a lisztet, a fahéjat, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, és dolgozd össze. Akkor jó, ha nem folyékony a massza. Ha túl sűrű a tészta, lazítsd kevés vízzel vagy joghurttal. Szükség esetén pedig adj még hozzá lisztet.

Egy serpenyőben hevíts olajat, majd egy evőkanállal rakd bele a masszát, kicsit nyomkodd el. Süsd mindkét oldalát aranybarnára. Tehetsz egymás mellé több palacsintát, de arra ügyelj, hogy ne ragadjanak össze. Még melegen szórd meg fahéjas porcukorral.

15781939 4c3f692d6b607d667ab78d2c5dbfe1fd wm
Ezt is szeretjük