Fahéjas gluténmentes almapalacsinta
Ezzel a mennyei almapalacsintával bármikor kényeztetheted magad!
Ha az almát minden formában szereted, akkor ez a te recepted. Zamatos, és olyan illatos, hogy már sütés közben nagyokat nyelsz. Fahéjas porcukorral megszórva, csokiöntettel, fagyival is nagyszerű. A kissé savanykás nyári almából is nagyon finom.

Almapalacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
- 5 alma
- 3 tojás
- 4 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 citrom
- 1 vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- porcukor
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Facsard rá a citrom levét. Keverd hozzá a lisztet, a fahéjat, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, és dolgozd össze. Akkor jó, ha nem folyékony a massza. Ha túl sűrű a tészta, lazítsd kevés vízzel vagy joghurttal. Szükség esetén pedig adj még hozzá lisztet.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd egy evőkanállal rakd bele a masszát, kicsit nyomkodd el. Süsd mindkét oldalát aranybarnára. Tehetsz egymás mellé több palacsintát, de arra ügyelj, hogy ne ragadjanak össze. Még melegen szórd meg fahéjas porcukorral.
