Tejszínnel habart villámgyors almaleves - 10 perc alatt összedobod
Ha unod a hagyományos almalevest, újíts ezzel a változattal!

Tejszínnel habart  villámgyors almaleves - 10 perc alatt összedobod
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almához minden évszakban könnyen és viszonylag olcsón hozzájuthatsz. Így bármikor főzhetsz belőle isteni levest. A tejszíntől, a vaníliás pudingtól és a fűszerektől minden eddigit túlszárnyal. Tálalhatod tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel. 

Almaleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 közepes alma
  • 3 dl tejszín
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 rúd fahéj
  • fél citrom
  • fél csomag vaníliás pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, hámozd meg, szedd ki a magházat, és darabold fel kisebb kockákra. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ízesítsd cukorral, fahéjjal, facsard hozzá a citrom levét. Főzd a gyümölcsöt puhára közepes lángon körülbelül 10-15 perc alatt.

Közben rakd a tejhez a pudingport, és fakanállal dolgozd simára. Öntsd hozzá a tejszínt is, majd csorgasd az almához. Forrald fel ismét. Kóstold meg, ha szükséges, ízesíts még rajta. Ha szeretnéd, botmixerrel tovább pépesítheted. Hidegen és melegen egyformán kitűnő.

Ezt is szeretjük