Túrós kevert süti villámgyorsan: a masszába gríz is kerül
A túrós kevert sütivel alig van munka: a hozzávalókat csak vegyítsd el, és már mehet is a sütőbe.
Aljnélküli túrósnak is hívják ezt a mennyei, remegős süteményt, ugyanis nincs alatta tészta, az egész édesség csak magából a gazdag krémből áll. Még finomabb, ha a tetejét tojásos, tejfölös réteggel feded be. Ízlés szerint gyümölcsökkel is feldobhatod.
Alj nélküli túrós süti
Hozzávalók 12 szelethez
- 1 kg túró
- 15 dkg margarin
- 10 evőkanál cukor
- 5 evőkanál gríz
- 4 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- meggybefőtt ízlés szerint
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A tetejére
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 tojás
Elkészítés:
A túrót villával törd össze, majd keverd el a margarinnal, a kétféle cukorral, a tojással és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a grízzel, a sóval és a szódabikarbónával, majd adagold a túrós keverékhez. Ha szereted, szórj bele meggybefőttet is. Dolgozd alaposan össze, és egyengesd egy kivajazott-kilisztezett tepsiben. A tejfölt egy kis edényben keverd csomómentesre a liszttel és a tojással, és ezzel kend meg a tészta tetejét. Told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg teljesen átsül. Ha kész, vedd ki, várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.
Ha ismerősnek tűnt számodra a gríz és a túró találkozása, az nem a véletlen műve: a habkönnyű túrógombócnak is ez a két fő alapanyaga.
Miért félünk attól, amit nem ismerünk?
Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?
A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Még több recept