Hagyományos alföldi gulyásleves

Próbáld ki bográcsban is

Bográcsozz addig, amíg még lehet! Az alföldi gulyásleves olyan tartalmas, hogy nem kell hozzá más.

Hagyományos alföldi gulyásleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A gulyáslevesnek rengeteg ínycsiklandó változata van. Ezek közül talán az alföldi a legismertebb. Ebbe a krumpli mellé apróra vágott vegyes zöldség is kerül. Ha teheted, házi csipetkével gazdagítva kínáld. Másnap talán még ízletesebb lesz.

Alföldi gulyásleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg krumpli
  • 30 dkg marhahús
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • egész köménymag
  • édes pirospaprikapor
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a vöröshagymát. Egy bográcsban forrósítsd fel az olajat, és párold üvegesre benne a vöröshagymát. Kockázd fel falatnyi darabokra a marhahúst. Mikor a hagyma kész, vedd le a tűzről, és szórd meg pirospaprikával. Tedd a húst a lábosba, és rakd vissza a tűzre. Állandó kavargatás közben pörköld meg minden oldalát. Önts hozzá egy deci vizet, add hozzá a paprikát és a paradicsomot négybe vágva, majd fedő alatt párold meg.

Tisztítsd meg a zöldségeket, a krumplit kockázd fel, a répát és a gyökeret vágd karikákra, a fokhagymagerezdeket pedig félbe. Amikor a hús már majdnem puha, öntsd fel vízzel, add hozzá a zöldségeket, a fokhagymát és a fűszereket, ízlés szerint sózd. Főzz mindent puhára. Tálalás előtt vedd ki a levesből a zöldpaprikát és a fokhagymagerezdeket. Kínálj hozzá friss kenyeret és erős paprikát.

Ezt is szeretjük