Hagyományos alföldi gulyásleves

Próbáld ki bográcsban is

Bográcsozz addig, amíg még lehet! Az alföldi gulyásleves olyan tartalmas, hogy nem kell hozzá más.

Hagyományos alföldi gulyásleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gulyáslevesnek rengeteg ínycsiklandó változata van. Ezek közül talán az alföldi a legismertebb. Ebbe a krumpli mellé apróra vágott vegyes zöldség is kerül. Ha teheted, házi csipetkével gazdagítva kínáld. Másnap talán még ízletesebb lesz.

Alföldi gulyásleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg krumpli
  • 30 dkg marhahús
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • egész köménymag
  • édes pirospaprikapor
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a vöröshagymát. Egy bográcsban forrósítsd fel az olajat, és párold üvegesre benne a vöröshagymát. Kockázd fel falatnyi darabokra a marhahúst. Mikor a hagyma kész, vedd le a tűzről, és szórd meg pirospaprikával. Tedd a húst a lábosba, és rakd vissza a tűzre. Állandó kavargatás közben pörköld meg minden oldalát. Önts hozzá egy deci vizet, add hozzá a paprikát és a paradicsomot négybe vágva, majd fedő alatt párold meg.

Tisztítsd meg a zöldségeket, a krumplit kockázd fel, a répát és a gyökeret vágd karikákra, a fokhagymagerezdeket pedig félbe. Amikor a hús már majdnem puha, öntsd fel vízzel, add hozzá a zöldségeket, a fokhagymát és a fűszereket, ízlés szerint sózd. Főzz mindent puhára. Tálalás előtt vedd ki a levesből a zöldpaprikát és a fokhagymagerezdeket. Kínálj hozzá friss kenyeret és erős paprikát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük