Illatos akácvirágszörp egyszerűen

Otthon is elkészítheted

A különleges akácvirágszörp méltó vetélytársa a bodzának. Akár már most elteheted télre is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kellemes illatú akácvirág szörp finom, kiváló hűsítő meleg napokon. Tégy egy sétát a közeli akácosban, szedj egészséges virágokat, és fogj hozzá a szörpkészítéshez. Fontos, hogy poros, forgalmas utaktól távol gyűjtsd a kinyílt akácot.

Akácvirágszörp

Hozzávalók 8 személyre

  • 30 akácvirágfürt
  • 4 kg cukor
  • 4 l víz
  • 4 citrom
  • 8 dkg citromsav
Recept idők

Elkészítés:

A virágokat alaposan mosd meg, szedd le a száráról. A citromot vágd szeletekre. Egy nagy edényben tedd fel a vizet forrni. Ha meleg, rakd bele a cukrot. Időnként megkevergetve várd meg, amíg felforr, és kicsit besűrűsödik. Hűtsd ki, majd mehet hozzá az akácvirág, a citromsav és a citrom is.

Lefedve tedd viszonylag hűvös helyre, és négy napig érleld. Közben többször kevergesd meg. Utána műanyag szűrőn vagy gézen szűrd le, jól nyomkodd ki a szirmokat. Merőkanállal mérd alaposan kimosott üvegekbe, és jó szorosan zárd le mindegyik tetejét. Vízzel hígítva fogyaszd. Ha télre akarod eltenni, kevés tartósítószert is rakj hozzá.

15791105 be45e6db4d72af3cc8b75d0531165626 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük