Illatos akácvirágszörp egyszerűen
A különleges akácvirágszörp méltó vetélytársa a bodzának. Akár már most elteheted télre is.
A kellemes illatú akácvirág szörp finom, kiváló hűsítő meleg napokon. Tégy egy sétát a közeli akácosban, szedj egészséges virágokat, és fogj hozzá a szörpkészítéshez. Fontos, hogy poros, forgalmas utaktól távol gyűjtsd a kinyílt akácot.
Akácvirágszörp
Hozzávalók 8 személyre
- 30 akácvirágfürt
- 4 kg cukor
- 4 l víz
- 4 citrom
- 8 dkg citromsav
Elkészítés:
A virágokat alaposan mosd meg, szedd le a száráról. A citromot vágd szeletekre. Egy nagy edényben tedd fel a vizet forrni. Ha meleg, rakd bele a cukrot. Időnként megkevergetve várd meg, amíg felforr, és kicsit besűrűsödik. Hűtsd ki, majd mehet hozzá az akácvirág, a citromsav és a citrom is.
Lefedve tedd viszonylag hűvös helyre, és négy napig érleld. Közben többször kevergesd meg. Utána műanyag szűrőn vagy gézen szűrd le, jól nyomkodd ki a szirmokat. Merőkanállal mérd alaposan kimosott üvegekbe, és jó szorosan zárd le mindegyik tetejét. Vízzel hígítva fogyaszd. Ha télre akarod eltenni, kevés tartósítószert is rakj hozzá.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció