Könnyű, áfonyás, kevert süti: fehér csokival megbolondítva még jobb
A fehér csoki és a vörös áfonya mesés kombináció. Ez az egyszerű, kevert süti nem igényel sok időt, a végeredmény mégis isteni.

- A divatból merít önbizalmat a gyönyörű 50 feletti modell: nőiessége és csodás személyisége minden öltözékében tükröződik »
- Palvin Barbi a laza sikket kedveli: így öltöznek a modellek a szimpla hétköznapokban »
- Veszélyes szépségtrendek terjednek az interneten: ezeknek a kipróbálását senkinek sem javasoljuk »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 47 éves Egerszegi Krisztina friss fotókon: ezzel foglalkozik ma az ötszörös olimpiai bajnok
A fehér csokis, kevert sütinek nagy lesz a rajongótábora. Ilyenkor sem kell lemondanod a csodás gyümölcsökről, mirelit vagy aszalt vörös áfonyából is kitűnő lesz a végeredmény. A fehér csokit olvasztva vagy darabolva is a tésztába teheted. A recept egyáltalán nem bonyolult, így kezdők is bátran hozzáfoghatnak.
Áfonyás-fehér csokis süti
Hozzávalók 20 szelethez
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre vörös áfonya
- 0.75 bögre cukor
- 0.25 bögre olaj
- 1 db tojás
- 10 dkg fehér csoki
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
Szitáld a lisztet egy tálba, szórd hozzá a sütőport, és keverd hozzá a cukrot. Készíts a közepébe egy mélyedést, öntsd hozzá a tejet, az olajat, és üsd bele a tojást. Rakd hozzá a vörös áfonyát és a kis darabokra vágott fehér csokit. Dolgozd össze a masszát.
Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Pihentesd öt-tíz percig a sütőben, majd fordítsd ki. Várd meg, míg teljesen kihűl, utána szeleteld csak fel.

Még több recept