Sült túrós süti áfonyával: ebben nincs egy deka liszt sem
Ez a kiváló édesség olyan, mint a krémtúró, csak sütve. Fantasztikusan lágy, és az íze is csodás.

Sült túrós süti áfonyával: ebben nincs egy deka liszt sem
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

beauty and style

Hallottál már a légzésdiétáról? Szerkesztőnk kipróbálta, lehet-e vele fogyni »

Mindennap 100-szor: egy nő kipróbálta a régi fésülködős módszert »

A pattanásos arcbőr nem kezelhetetlen - Ezt javasolja a bőrgyógyász »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha diétázol, ha nem, ezt az áfonyával tálalt, túrós sütit el kell készítened. Olyan puha, hogy szétomlik a szádban. Nincs vele semmi macera, villámgyorsan összeállítod, langyosan és hidegen is fantasztikus. Ha igazán alakbaráttá tennéd, a cukrot helyettesítsd xilittel. Az áfonya kifejezetten illik hozzá.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg áfonya
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A túrót rakd egy tálba, és villával jól törd össze. Add hozzá a tojások sárgáját, majd a tejfölt, az olvasztott vajat, a cukrot, a sót, a vaníliás pudingport és a citrom reszelt héját. Jól dolgozd össze a tésztát. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és lágy mozdulatokkal forgasd a túrós masszához.
 

Egy közepes tortaformát vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és egyengesd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amennyiben túl gyorsan pirul, fedd le fóliával vagy sütőpapírral. Ha a túró átsül, és tűpróba során nem tapad hozzá a fogvájóhoz vagy a hústűhöz, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt szórd meg áfonyával, és édes tejföllel is leöntheted.

Ezt is szeretjük