Alufóliában sült mennyei sajttorta áfonyával: az alja ropogós, a teteje lágy

A krémes, áfonyás sült sajttortát egyszerűen lehetetlen abbahagyni.

afonyas sajttorta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ősz közeledtével igazi vigasztaló süti az áfonyás sajttorta. Ez a változat gőzben, alufóliába csomagolva készül, ennek köszönheti a tökéletes állagát.

Áfonyás sült sajttorta

Hozzávalók 8 szelethez

Az alaphoz

  • 12 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj
  • 5.5 dkg darált dió
  • 3 dkg cukor

A krémhez

  • 55 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 12 dkg áfonya + pár szem a díszítéshez
  • 4.5 dkg étkezési keményítő
  • 3 egész tojás
  • 3 tojássárgája
  • 2.5 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet és a diót keverd el a cukorral, morzsold el a vajjal, és az egészet egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában. Az áfonyát botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd, de nem baj, ha kicsit darabos marad. Kanalazd egy tálba, keverd hozzá a krém többi hozzávalóját, és robotgéppel vegyítsd el őket. Az így kapott folyékony masszát öntsd a kekszes morzsa tetejére.

A sütőpapírról vágd le a tortaformán túlnyúló széleit, majd a forma alját és oldalát kívülről vond be alufóliával. Állítsd a formát egy tepsibe, és önts alá egy-két centi magasan vizet. Az alufólia széleit hajts a forma peremére, hogy biztosan ne folyjon bele a víz. Told 120 fokos sütőbe másfél órára, amíg a krém pudingszerű állagot vesz fel. Szobahőmérsékleten hagyd langyosra hűlni, majd tedd a hűtőbe néhány órára, és utána szeleteld. A tetejét egész áfonyákkal díszítheted.

Az élénk, kék színű áfonyából egyszerű kevert sütit is készíthetsz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük