Omlós áfonyás rácsos pite
Elronthatatlan, csodás édesség
Az édes tészta és a fanyar gyümölcs együtt tökéletes. Az áfonyás rácsos pitét imádni fogod.

Omlós áfonyás rácsos pite
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

7 ruhadarab, ami láthatatlanná tesz: beolvad a környezetbe »

Így viseld a válltömést 2018-ban: nagyon úgy tűnik, hogy újra trendi lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha itt a nyári gyümölcsdömping, akkor süss minél több fantasztikus pitét! Ezzel a recepttel nem fogsz mellé. Néhány praktikával azok is sikerre vihetik, akik még soha nem próbálkoztak vele. Az áfonyás rácsos pitét tálaláskor tejszínhabbal, fagyival még vonzóbbá teheted.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 cl hideg víz
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 60 dkg áfonya
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál fahéj

Tetejére

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, reszeld hozzá nagy lyukú reszelőn a hideg vajat, dobd hozzá a sót, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze. Ha lassan dolgozol, megolvad a vaj, és nem lesz omlós a tészta. Ha elég morzsalékos, öntsd hozzá a jéghideg vizet, add hozzá a cukrot, és gyúrd össze. Ha rugalmas a tészta, formázz belőle két cipót, kétharmad-egyharmad arányban. Rakd 30 percre a fagyasztóba.

Közben készítsd el a tölteléket. Tedd az áfonyát egy szűrőbe, jól mosd meg, és csepegtesd le. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a keményítőt, add hozzá a citrom reszelt héját, facsard hozzá a levét.

A pihentetést követően tedd a nagyobb tésztát lisztezett felületre, és nyújtsd ki. Helyezd a vajjal kikent piteformába, az ujjaiddal óvatosan nyomkodd is bele. Ügyelj arra, hogy egy kicsit túllógjon az edény szélén. Oszlasd el a tésztán a tölteléket, majd rakd a hűtőbe. A kisebb gombócot nyújtsd ki, és késsel vagy derelyevágóval vágj egyforma, körülbelül egy centi vastag csíkokat, végül rácsozd be a pitét.

Verj fel egy tojást villával, kend meg vele a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 45-50 perc alatt szép aranybarnára. A legnehezebb az, hogy megvárd, amíg a pite teljesen kihűl, ugyanis csak utána tudod szépen szeletelni.

Blog.hu ajánló