
Pihe-puha áfonyás piskóta: szép magasra feljön sütőpor nélkül is
A klasszikus vizes piskótában soha nem fogsz csalódni. Szezonban dobd fel áfonyával!


A régi, bevált sütikkel mindig biztos a siker. A vizes piskóta áfonyával könnyű, tökéletes állagú, és ezzel a recepttel nem fog meggyűlni a bajod. Kevésbé kényes, mint a hagyományos tészta, így akkor is hozzáfoghatsz, ha eddig nem sok sikerélményed volt a konyhában. Sütéskor az első 10 percben nehogy kinyisd az ajtót, különben a piskóta összeesik!
Áfonyás piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
- 30 dkg áfonya
- 24 dkg liszt
- 24 dkg porcukor
- 6 db tojás
- 4 evőkanál víz
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd körülbelül 10 percig a cukorral. Akkor jó, ha szinte fehér. Add hozzá a lisztet, kanalanként a langyos vizet, és jól dolgozd össze. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ekkor már csak spatulával kavard, nehogy megtörjön a tészta.
Egyengesd a masszát kivajazott, liszttel megszórt tepsibe vagy sütőformába, és szórd bele az áfonyát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor már szép aranybarna, teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, a süti biztosan elkészült. Vedd ki, majd hagyd a tepsiben kihűlni, utána szeleteld csak fel.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept