Pillekönnyű áfonyás piskóta: friss vagy mirelit gyümölcsből is készítheted

A piskóta tésztájába víz és olaj is kerül, így biztosan magas lesz, és nem szárad ki. Fanyar áfonyával pedig még csábítóbb.

afonyas-piskota
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes piskóta pillekönnyű, laza szerkezetű, jó levegős, és nem esik össze. Érdemes feldobni különféle gyümölcsökkel. Friss és mirelit áfonyához is hozzájuthatsz, bármelyikkel megbolondíthatod a tésztát. Ha kisebb formát használsz, magasabb lesz a süti. 

Áfonyás piskóta receptje

Hozzávalók

  • 25 dkg áfonya
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. Öntsd hozzá részletekben az olajat és a vizet, dolgozd el, végül felváltva forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. 

A homogén masszát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és a tetejére szórd a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd szép aranysárgára körülbelül 25-30 perc alatt. Ha a piskóta elválik az edény falától, szinte biztosan elkészült. Tálaláskor szórd meg porcukorral. 
Az áfonya akár a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető, remekül feldobja például a reggeli chiapudingot.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük