Pillekönnyű áfonyás piskóta: friss vagy mirelit gyümölcsből is készítheted

A piskóta tésztájába víz és olaj is kerül, így biztosan magas lesz, és nem szárad ki. Fanyar áfonyával pedig még csábítóbb.

Áfonyás piskóta receptje

A tökéletes piskóta pillekönnyű, laza szerkezetű, jó levegős, és nem esik össze. Érdemes feldobni különféle gyümölcsökkel. Friss és mirelit áfonyához is hozzájuthatsz, bármelyikkel megbolondíthatod a tésztát. Ha kisebb formát használsz, magasabb lesz a süti. 

Áfonyás piskóta receptje

Hozzávalók

  • 25 dkg áfonya
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. Öntsd hozzá részletekben az olajat és a vizet, dolgozd el, végül felváltva forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. 

A homogén masszát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és a tetejére szórd a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd szép aranysárgára körülbelül 25-30 perc alatt. Ha a piskóta elválik az edény falától, szinte biztosan elkészült. Tálaláskor szórd meg porcukorral. 
Az áfonya akár a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető, remekül feldobja például a reggeli chiapudingot.

Ezt is szeretjük