Pihe-puha áfonyás piskóta: szép magasra feljön sütőpor nélkül is

A klasszikus vizes piskótában soha nem fogsz csalódni. Szezonban dobd fel áfonyával!

A régi, bevált sütikkel mindig biztos a siker. A vizes piskóta áfonyával könnyű, tökéletes állagú, és ezzel a recepttel nem fog meggyűlni a bajod. Kevésbé kényes, mint a hagyományos tészta, így akkor is hozzáfoghatsz, ha eddig nem sok sikerélményed volt a konyhában. Sütéskor az első 10 percben nehogy kinyisd az ajtót, különben a piskóta összeesik!

afonyas-piskota-recept

Áfonyás piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 30 dkg áfonya
  • 24 dkg liszt
  • 24 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd körülbelül 10 percig a cukorral. Akkor jó, ha szinte fehér. Add hozzá a lisztet, kanalanként a langyos vizet, és jól dolgozd össze. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ekkor már csak spatulával kavard, nehogy megtörjön a tészta.
 

Egyengesd a masszát kivajazott, liszttel megszórt tepsibe vagy sütőformába, és szórd bele az áfonyát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor már szép aranybarna, teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, a süti biztosan elkészült. Vedd ki, majd hagyd a tepsiben kihűlni, utána szeleteld csak fel.

afonyas-piskota
Ezt is szeretjük