Pihe-puha áfonyás muffin roppanós fehércsoki-darabokkal: 30 perc, és kész
Sok áfonya, roppanó csokidarabok, édes, könnyű tészta. Valaki ellen tudna neki állni?
Nem véletlenül a muffin az egyik legnépszerűbb süti: amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! Áfonyával megbolondítva is isteni. Fokozd az élvezetet fehér csokival! A joghurttól finomabb és puhább lesz a tészta, aminek édességét a fanyar gyümölcs remekül ellensúlyozza.
Áfonyás, fehér csokis muffin
Hozzávalók
- 22 dkg liszt
- 22 dkg joghurt
- 20 dkg áfonya
- 15 dkg cukor
- 10 dkg fehér csoki
- 2 db tojás
- 1 dl olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az áfonyát mosd meg, és csepegtesd le. A lisztet szórd egy tálba, vegyítsd a sütőporral és a fahéjjal. A tojást üsd egy másik edénybe, keverd hozzá a kétféle cukrot, és habosítsd. Dolgozd hozzá a joghurtot, az olajat, majd forgasd bele a lisztes keveréket, végül pedig az apróra vágott fehér csokit és az áfonyát.
A csomómentes tésztát egyengesd kapszlikkal bélelt muffinsütőbe. Ne töltsd teljesen tele, mert a tészta jól megemelkedik. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld! Ha az egyik muffinba szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld.
Az áfonyás pite is ellenállhatatlan. Mivel tejfölös réteg is kerül rá, garantáltan krémes lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció