Krémes, áfonyás, csokis desszert pohárban: ezt még sütni sem kell
A selymes, csokis, áfonyás desszert poharakba rétegezve szépen tálalható, behűtve igazán üdítő.

csokis-afonyas-poharkrem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha olyan édességre vágysz, amit pikk-pakk összedobhatsz a hétvégi ebéd után, az áfonyás-csokis pohárkém pont neked való. Ez a kombináció mesés, egyszerre édeskés és fanyar, és elképesztően könnyű összeállítani. Lehetőleg édes, minőségi kekszet válassz hozzá alapnak. Díszítheted még csokival, színes cukorkákkal is. 

Áfonyás-csokis pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg áfonya
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg csokis keksz
  • 2 evőkanál vaj
  • 2.5 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A morzsához a kekszet tördeld apró darabokra, vagy daráld le, és keverd össze az olvasztott vajjal, meg is formázhatod kicsit, ha akarod. A tejszínt verd kemény habbá a cukorral, és forgasd össze a mascarponéval. Az áfonyát mosd meg, és csepegtesd le. 
Rétegezd a kekszet, a mascarponés krémet és az áfonyát mutatós poharakba vagy tálkákba. A rétegek közé és a tetejére is rakj gyümölcsöt. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. 

Már a csokis, kókuszos poharas desszert látványától is összefut a nyál mindenki szájában. Hát még az íze milyen csodás! 

Ezt is szeretjük