Áfonyás cobbler eredeti amerikai recept szerint - A nyár egyik legjobb gyümölcsös pitéje

Az áfonyás cobblert könnyebb és gyorsabb elkészíteni, mint a hagyományos pitéinket.

Áfonyás cobbler eredeti amerikai recept szerint - A nyár egyik legjobb gyümölcsös pitéje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb amerikai sütihez hasonlóan az áfonyás cobbler is időtakarékos édesség, hiszen csupán pár perc munka van vele, ráadásul képtelenség elhibázni. A kívül ropogós, belül puha tészta alatt az áfonya megkaramellizálódik a saját levében. A nem túl édes süti langyosan a legfinomabb, főleg, ha fagyi is kerül a tetejére. 

Áfonyás cobbler

Hozzávalók 4 személyre

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 2 bögre áfonya
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a vajjal. Ha elég morzsalékos, rakd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Végül mehet hozzá a tojás és a tejszín. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ne lepődj meg, a piténél lágyabb lesz az állaga.
 

A gyümölcsös réteghez az áfonyát mosd meg, csepegtesd le, majd keverd össze a kétféle cukorral és az étkezési keményítővel. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, és öntsd bele az áfonyás keveréket. A tésztából formázz kisebb gombócokat, és pakold a töltelékre. Nem kell teljesen befedni, a gombócok között maradhatnak kis rések, mert sütés közben a tészta összenő. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd aranybarnára 30 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük