Áfonyás cobbler eredeti amerikai recept szerint - A nyár egyik legjobb gyümölcsös pitéje
Az áfonyás cobblert könnyebb és gyorsabb elkészíteni, mint a hagyományos pitéinket.

Áfonyás cobbler eredeti amerikai recept szerint - A nyár egyik legjobb gyümölcsös pitéje
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legtöbb amerikai sütihez hasonlóan az áfonyás cobbler is időtakarékos édesség, hiszen csupán pár perc munka van vele, ráadásul képtelenség elhibázni. A kívül ropogós, belül puha tészta alatt az áfonya megkaramellizálódik a saját levében. A nem túl édes süti langyosan a legfinomabb, főleg, ha fagyi is kerül a tetejére. 

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 2 bögre áfonya
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a vajjal. Ha elég morzsalékos, rakd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Végül mehet hozzá a tojás és a tejszín. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ne lepődj meg, a piténél lágyabb lesz az állaga.
 

A gyümölcsös réteghez az áfonyát mosd meg, csepegtesd le, majd keverd össze a kétféle cukorral és az étkezési keményítővel. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, és öntsd bele az áfonyás keveréket. A tésztából formázz kisebb gombócokat, és pakold a töltelékre. Nem kell teljesen befedni, a gombócok között maradhatnak kis rések, mert sütés közben a tészta összenő. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd aranybarnára 30 perc alatt.

Blog.hu ajánló