Illatosra sült áfonyás morzsasüti almával: így lesz tökéletes a töltelék is

Az áfonyás, almás morzsasütinek a tésztája és a tölteléke is álomfinom.

afonyas morzsasuti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az áfonyás morzsasüti lényege, hogy a tésztát nem kell kinyújtani, még egyneműre gyúrni sem, csak az ujjbegyeiddel összemorzsolni. Ehhez a művelethez jó hideg vajat használj. Az így készült tésztát sokféle gyümölccsel rétegezheted.

Áfonyás morzsasüti

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 35 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 20 dkg áfonya
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 nagyobb alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, sózd meg, keverd el a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd az ujjaid segítségével morzsold össze a felkockázott hideg vajjal. Az így kapott tészta felét oszd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe negyedórára. Amíg sül, állítsd össze a tölteléket. Az almát hámozd meg, a csumáját vágd ki, a gyümölcsöt vágd apró darabokra. Forgasd össze cukorral, fahéjjal, citromlével, majd olvasztott vajon párold puhára. Nagyjából tíz perc múlva, amikor a leve teljesen elpárolgott, húzd le a tűzről, és oszd el az elősütött morzsán. Szórd meg a tetejét áfonyával, fedd be a morzsalékos tészta másik felével. Told vissza a sütőbe negyven percre, amíg a teteje is ropogósra sül.

Légies, pufi palacsintát is készíthetsz áfonyával dúsítva, így hamar kész lesz a nyárias hangulatú desszert.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük