Pillekönnyű baracklekváros piskótatekercs: így lesz a klasszikus sütiből adventi édesség

A megunhatatlan lekváros piskótatekercs néhány adventi fűszerrel garantáltan megédesíti az ünnepi készülődést.

baracklekvaros-piskotatkercs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elég néhány klasszikus fűszer, és az egyszerű piskótatekercs ünnepivé válik, a csodás illata pedig belengi az egész lakást. Ha nincs mézeskalácsfűszered, a fahéj és a szegfűszeg is tökéletes bele. Advent első vasárnapjára még megsütheted. Ne sajnáld belőle a lekvárt, mert minél több van benne, annál finomabb lesz. Nagyon ügyelj, hogy a tojáshab ne törjön meg. Továbbá sütés közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert úgy könnyen összeeshet a piskóta. 

Adventi lekváros piskótatekercs

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 evőkanál baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá, közben kanalanként add hozzá a cukrot, majd egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a vaníliás cukorral, a mézeskalácsfűszerrel, és forgasd a tojásos masszába. Ekkor már csak spatulát használj, nehogy a hab összetörjön. Dolgozd csomómentesre a masszát, és simítsd sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe. 

Süsd 170 fokon 20-25 percig, majd amikor szép aranysárga, vedd ki a sütőből. Még melegen, a papírral együtt tekerd fel, és hagyd hűlni. Amikor teljesen kihűl, kend meg baracklekvárral, ismét tekerd fel, majd szórd meg fahéjas porcukorral, és szeleteld fel. 
A kakaós piskóta receptje is jó, ha mindig kéznél van. Ráadásul gyerekjáték összeállítani. 

Ezt is szeretjük