Pillekönnyű baracklekváros piskótatekercs: így lesz a klasszikus sütiből adventi édesség
A megunhatatlan lekváros piskótatekercs néhány adventi fűszerrel garantáltan megédesíti az ünnepi készülődést.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Elég néhány klasszikus fűszer, és az egyszerű piskótatekercs ünnepivé válik, a csodás illata pedig belengi az egész lakást. Ha nincs mézeskalácsfűszered, a fahéj és a szegfűszeg is tökéletes bele. Advent első vasárnapjára még megsütheted. Ne sajnáld belőle a lekvárt, mert minél több van benne, annál finomabb lesz. Nagyon ügyelj, hogy a tojáshab ne törjön meg. Továbbá sütés közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert úgy könnyen összeeshet a piskóta.
Adventi lekváros piskótatekercs
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá, közben kanalanként add hozzá a cukrot, majd egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a vaníliás cukorral, a mézeskalácsfűszerrel, és forgasd a tojásos masszába. Ekkor már csak spatulát használj, nehogy a hab összetörjön. Dolgozd csomómentesre a masszát, és simítsd sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe.
Süsd 170 fokon 20-25 percig, majd amikor szép aranysárga, vedd ki a sütőből. Még melegen, a papírral együtt tekerd fel, és hagyd hűlni. Amikor teljesen kihűl, kend meg baracklekvárral, ismét tekerd fel, majd szórd meg fahéjas porcukorral, és szeleteld fel.
A kakaós piskóta receptje is jó, ha mindig kéznél van. Ráadásul gyerekjáték összeállítani.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept