A tökéletes gofri receptje
Plusz 3 változat
Nosztalgiázva emlékszel a balatoni nyarak elengedhetetlen finomságára? Te is süthetsz gofrit! Pillanatok alatt megvan, és nagyon finom.

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

8 frizura, amihez csak egy hajsütő kell: ezerszer dúsabb és nőiesebb így a bob fazon »

Egy borotvareklám, amelyben tényleg szőrösek a nők - Ezen nem kellene meglepődnünk »

Ilyen ruhákat a mesékben sem látsz: álomszép couture kínai tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gondoltad volna, hogy gofrit már a középkorban is sütöttek? Belga cukrászok készítették maradék tésztákból, hogy semmi ne menjen kárba. Rácsos, forró vas közé öntötték, és megsütötték.

Szerencsére ma már egyszerűbben megoldható az elkészítése. A tészta tipikusan pénztárcakímélő, és nem szükséges órákig a konyhában görnyedned, hiszen nagyon gyorsan kész van. Ráadásul konyhatündérnek sem kell lenned, hogy elkészítsd.

A tökéletes gofri

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Keverd a liszthez a sütőport. A tojás sárgáját és fehérjét válaszd szét, majd a sárgáját, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukrot és a tejet keverd a liszthez. Reszeld rá a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan keverd a masszába.
A gofrisütőt forrósítsd fel, kend meg vékonyan olajjal, és tölts a közepébe annyi tésztát, hogy, ha lecsukod, ne folyjon ki. A beletöltést célszerű merőkanállal csinálni. Süsd néhány percig, óvatosan szedd ki, és már eheted is.

Túrós gofri

Hozzávalók:

  • 15 dkg túró
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2,5 dl sűrített tej
  • 1 tojás

A tojást válaszd ketté, és keverd habosra a cukorral és a vajjal. Szitáld bele a lisztet, majd add hozzá a túrót, a sűrített tejet. Sózd meg ízlés szerint a tojásfehérjét, és azt is öntsd hozzá. Keverd össze, süsd ki, és már kész is.

Gofri laktózérzékenyeknek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 7 dl langyos víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl olaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom
  • csipet só

A lisztet és a tojássárgáját keverd össze. Add hozzá a cukrot, a csipet sót, a sütőport, az olajat, reszeld bele a citrom héját, és keverd teljesen simára. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és nagyon óvatosan forgasd bele a masszába. Süsd ki, és ízlés szerint tálalhatod, lekvárral, pudinggal, gyümölcsdarabokkal.

Sajtos gofri

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • tej

A sajtot reszeld le. Add hozzá a lisztet, az olajat, a tejfölt, a tojásokat, a sót és a sütőport. Keverd össze, majd annyi tejet adj hozzá, hogy a massza sűrű legyen. Süsd ki gofrisütőben. Ha kész van, ízlés szerint kend meg a tetejét tejföllel, és szórd meg sajttal.

Ezt is szeretjük