A legfinomabb rakott krumplik őszre
Ez az egyszerű és megunhatatlan étel nem baj, ha gyakran kerül az asztalra, hiszen számtalan változatban elkészíthető.
A rakott krumplinak szerencsére rengeteg elkészítési módja létezik, így biztosan nem fogod megunni. Legyél vega, húsimádó, ínyenc vagy éppen diétázó, biztosan megtalálod a számodra legízletesebb variációt.
Ráadásul, amilyen változatos, olyan egyszerű elkészíteni, tehát akár gyors vacsoratippnek is kiváló. Próbáld ki receptjeinket, és tálalj egy finom fogást csalamádéval vagy kovászos uborkával!
Egyszerű túrós rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 25 dkg túró
- 5 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- 1 csokor snidling
- 1 evőkanál olaj
- só
A krumplit héjában főzd meg, majd hámozd meg, és vágd karikákra. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és a krumpli felét szórd az aljába. A túrót villával törd össze, és a tejföl felével, a felaprított snidlinggel és ízlésed szerint sóval keverd össze. A masszát kend a krumpliréteg tetejére. Fedd be a maradék zöldséggel, és locsold rá a megmaradt tejfölt. Szórd meg a lereszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirítsd meg.
Paradicsomos rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 szelet bacon
- 8 paradicsom
- 4 dl tejszín
- olaj
- só
- bors
A krumplit sós vízben főzd meg, majd szedd le a héját, és szeleteld fel. A paradicsomot vékonyan karikázd fel. Egy tűzálló tálat olajozz ki, felváltva rétegezd a krumplit és a paradicsomot, közben ízlésed szerint szórd meg sóval, borssal. A paradicsom tetejére öntsd rá a tejszínt, majd fektesd rá a baconszeleteket, és előmelegített sütőben 20 percig süsd.
Padlizsános rakott krumpli
Hozzávalók:
- 4 krumpli
- 2 padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl kefir
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- só
- bors
- olaj
A padlizsánt mosd meg, egy villa segítségével szurkáld meg a héját, majd süsd meg sütőben, és a belsejét kapard ki. A felaprított vöröshagymát pici olajon dinszteld meg, add hozzá a felkockázott paradicsomot, a padlizsánhúst és az áttört fokhagymát. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és 10 percig párold. Egy tepsit olajozz ki, és felváltva rétegezd az előfőzött, felkarikázott krumplit a padlizsánkrémmel. A legutolsó sor krumpli tetejére locsold rá a kefirt, és előmelegített sütőben 20-25 percig pirítsd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Rakott krumpli sajtmártással
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg parasztkolbász
- 6 tojás
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 1 pohár tejföl
- ételízesítő
- só
A krumplit sós vízben főzd meg, majd hámozd meg, és karikázd fel. Öt tojást főzz keményre, a kolbászt szeleteld fel. A vajat hevítsd fel, és keverd el benne a lisztet. Ha megpirult, öntsd bele a tejet. Sózd meg, és szórj bele ételízesítőt is. Forrald fel, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a tejfölt, a maradék tojássárgáját és a sajtot. Egy tepsit vajazz ki, és felváltva rétegezd a krumpli-, tojás- és szalonnakarikákat. Egy-egy szalonnakarika-sor után locsolj rá a tejfölös-sajtos öntetből. A tetejére öntet kerüljön. Végül előmelegített sütőben pirítsd meg, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- cukkini
4 gyors rakottas 25 perc alatt
- krumpli
- egytálétel
Tepsis krumpli receptek
- pörkölt
- egytálétel