Képeken a legfinomabb mártogatósok

Padlizsánkrém és társai

Mártogatni jó. Legyen szó pirítósról, krokettről, frissen sült krumpliról, mindnek jól áll egy kis mártás.

Dia

	A rettentő, lilásfekete óriásbogyó valójában egy zseniális zöldség: a padlizsán, ha megsütöd és ledarálod, akkor pedig az egyik legjobb mártogatóst kapod, amit csak készíthetsz.

A rettentő, lilásfekete óriásbogyó valójában egy zseniális zöldség: a padlizsán, ha megsütöd és ledarálod, akkor pedig az egyik legjobb mártogatóst kapod, amit csak készíthetsz.

Dia

	A csicseriborsó nem kifejezetten a hazai konyhakertek első számú kedvence, de ettől függetlenül nyugodtan vehetsz immáron egyre több boltban szárított vagy konzerv változatot, amiből tápláló és egészséges krémet, humuszt gyárthatsz.

A csicseriborsó nem kifejezetten a hazai konyhakertek első számú kedvence, de ettől függetlenül nyugodtan vehetsz immáron egyre több boltban szárított vagy konzerv változatot, amiből tápláló és egészséges krémet, humuszt gyárthatsz.

Dia

	A juh- és a tehéntartás ezeréves hagyomány térségünkben, ezen állatok tejét pedig számtalan módon feldolgozzuk, de minden valószínűség szerint a legjobb, ami történhet a tápláló fehérjével, az az, ha túró lesz belőle, abból pedig némi paprikás körítéssel körözött.

A juh- és a tehéntartás ezeréves hagyomány térségünkben, ezen állatok tejét pedig számtalan módon feldolgozzuk, de minden valószínűség szerint a legjobb, ami történhet a tápláló fehérjével, az az, ha túró lesz belőle, abból pedig némi paprikás körítéssel körözött.

Dia

	Rántott húshoz, rántott halhoz, rántott bármihez, olajban sült bármihez, tepsiben sült bármihez, üres kenyérre, megpakolt kenyérre, sült krumplira, főtt krumplira, grillezett zöldségre, nyers zöldségre, salátára vagy bármi egyébre kenve, mindenhogy finom: a tartármártás.

Rántott húshoz, rántott halhoz, rántott bármihez, olajban sült bármihez, tepsiben sült bármihez, üres kenyérre, megpakolt kenyérre, sült krumplira, főtt krumplira, grillezett zöldségre, nyers zöldségre, salátára vagy bármi egyébre kenve, mindenhogy finom: a tartármártás.

Dia

	A nem túlságosan hívogató külsejű avokádókrém sokkal finomabb, mint amilyennek látszik, csak egyszer készítsd el, és utána a rabja leszel, jó eséllyel örökre.

A nem túlságosan hívogató külsejű avokádókrém sokkal finomabb, mint amilyennek látszik, csak egyszer készítsd el, és utána a rabja leszel, jó eséllyel örökre.

Dia

	A Balkán első számú kedvence, ha mártogatósról vagy húsokhoz fogyasztandó krémről van szó, az ajvár, nem nagyon van olyan ház déli szomszédainknál, ahol ne állna legalább négy-öt üveg ebből a paprikás krémből.

A Balkán első számú kedvence, ha mártogatósról vagy húsokhoz fogyasztandó krémről van szó, az ajvár, nem nagyon van olyan ház déli szomszédainknál, ahol ne állna legalább négy-öt üveg ebből a paprikás krémből.

Dia

	A padlizsánkrém kelet-európai manifesztációja a zakuszka, amit, ha nincs kéznél a lila, tökszerű növény, akkor készíthetsz gombából vagy akár babból is, értékéből mit sem veszít, mindenképp remek darab, és jól passzol szinte bármihez, amit mártogatni lehet.

A padlizsánkrém kelet-európai manifesztációja a zakuszka, amit, ha nincs kéznél a lila, tökszerű növény, akkor készíthetsz gombából vagy akár babból is, értékéből mit sem veszít, mindenképp remek darab, és jól passzol szinte bármihez, amit mártogatni lehet.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: