Káposztás-babos oldalas

Káposztás-babos oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg tarkabab
  • olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg oldalas
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • bors
  • babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk. Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kisebb darabokra vágott oldalast, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet hozzáöntünk, és pároljuk. A babot sóval, babérlevéllel feltesszük főni, ha félig puha, leöntjük a levét, és a hússal együtt főzzük tovább. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a káposztát is, és az egészet együtt főzzük készre.

Ezt is szeretjük