Hagymás-cukkinis quiche
Hagymás-cukkinis quiche
Hozzávalók 6 személyre
- _Tészta_:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 1 ek. tejföl
- 0.5 csomag sütőpor
- csipet só
- _Krém_:
- 1 tojás + 1 tojásfehérje
- 2.5 dl tejföl
- 1-2 cukkini
- 1 fej hagyma
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kicsit félretesszük, amíg a krém elkészül.
A hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit szintén megtisztítjuk, majd lereszeljük nagy lyukú reszelőn (esetleg szeletekre is vághatjuk), besózzuk és állni hagyjuk.
A hagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, és a lecsepegtetett cukkinivel még pár percig együtt pároljuk. Ez azért szükséges,hogy ne legyen túl sok leve, ne ázzon el a tészta.
Ha ezzel megvagyunk, összeállítjuk a krémet: a tejfölbe belekeverjük a tojást, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Én magát a krémet, és a zöldségeket is ízesítem sóval, borssal. A krémbe egy kis zöldfűszer is kerülhet. Tejföl helyett készülhet tejföllel-kefirrel-tejszínnel vegyesen.
Ha ezzel megvagyunk, kinyújtjuk a tésztát, és egy kivajazott piteformába helyezzük (kb. 23-26 centis). Rátesszük a párolt cukkinit, majd leöntjük a krémmel. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon sütjük amíg a sajt szépen rá nem sül. (Tűpróbával a tészta szélét is könnyen ellenőrizhetjük)
Megjegyzés: Baconnal, virslivel is fel lehet dobni :)